вівторок, 15 березня 2016 р.

Друзі, доброго дня!


У світі посилюються антисемітські тенденції. Черговий виток насильства на Близькому Сході, збільшення терористичної загрози - все це призводить до загострення радикальних настроїв. Антисемітські заклики, графіті або просто висловлювання найчастіше вже не сприймаються як щось незвичайне. Ну подумаєш, всі давно звикли, так?

Однак такий інтенсивний рух проти євреїв в світі не є приводом для того, щоб закрити очі на ситуацію. Навпаки, тільки кожен раз заявляючи про неприпустимість дискримінації, можна не допустити подальшої ескалації. З осені минулого року по всьому світу проходили мітинги на підтримку Ізраїлю і проти нападів на євреїв. Як ви пам'ятаєте, така ж демонстрація пройшла і в Києві. А тепер і в Нью-Йорку - місті, в якому проживає 1,5 мільйона євреїв - пройшов мітинг проти антисемітизму.

За останні півроку в місті було зафіксовано як мінімум 15 випадків нападів на євреїв. При цьому агресію виявляють, як правило, мігранти з мусульманських країн. Так в листопаді 2015 року в Брукліні напали на хасида: він отримав удар ножем в плече, причому нападник кричав: «Я ненавиджу євреїв!». У грудні на Манхеттені відвідувач з арабської зовнішністю напав на єврея в кафе, а в лютому 2016 року невідомий без всяких причин раптово вдарив ножем релігійного єврея на вулиці в Брукліні.

13 березня 2016 на вулиці Нью-Йорка вийшли близько 500 осіб, із закликами зупинити напади і ворожнечу. Як заявили організатори, вони хочуть привернути увагу влади і громадськості до проблеми нападів на євреїв і закликали їх не замовчувати такі кричущі випадки насильства. Символічно, що мітинг відбувся в бруклінському Holocaust Memorial Park. За статистикою, число євреїв Нью-Йорка перевищує населення Єрусалиму, Тель-Авіва і Хайфи разом узятих.

Немає коментарів:

Дописати коментар