пʼятниця, 18 березня 2016 р.

У четвер, 17 березня, у віці 71 року помер колишній глава служби зовнішньої розвідки «Моссад» Меїр Даган.



Я хочу розповісти вам про цю легендарну особистість. Меїр Даган (Губерман) народився 30 січня 1945 року в Херсоні. У віці п'яти років він разом з сім'єю емігрував до Ізраїлю. У 1963 році Меїр Даган почав служити в десантній бригаді ЦАХАЛу.

В ході служби він взяв участь у багатьох збройних конфліктах: Шестиденній війні, війни Судного дня і в Першій ліванській війні. У 1970 році став одним з організаторів елітного антитерористичного підрозділу «Рімон». У 1992 році був призначений главою оперативного управління Генерального штабу. У 1995 році він демобілізувався з армії у званні генерал-майора. Деякі джерела стверджують, що з ініціативи Дагана були ліквідовані деякі з лідерів ХАМАС і «Хізбалли».

Меїр Даган користувався великим авторитетом в ізраїльському і міжнародному розвідувальному співтоваристві. В Єгипті йому дали прізвисько «супермен», а в самому Ізраїлі його називають героєм невидимого фронту. Завдяки роботі Дагана були врятовані тисячі життів не тільки солдат, а й цивільних осіб, його внесок в безпеку країни важко переоцінити.

Немає коментарів:

Дописати коментар