понеділок, 21 березня 2016 р.

Ізраїль запускає перший в історії відеосервіс виклику спецслужб


Минулого тижня я розповідав про те, що в Ізраїлі можна буде викликати поліцію через акаунт у Фейсбуці. Таке не стандартне використання особистої сторінки, пояснюється необхідністю високого рівня безпеки в країні. А для того, щоб попередити нештатні ситуації, необхідно використовувати нештатні методи.

Тепер в Ізраїлі розробили мобільний додаток для смартфонів, що дозволяє здійснювати відеодзвінок в аварійно-рятувальну службу. Такий унікальний сервіс на думку експертів допоможе операторам служб порятунку збирати інформацію в режимі реального часу. А це, в свою чергу, допоможе скоротити час прибуття рятувальників, краще зорієнтуватися в ситуації, попередити її погіршення.

Сьогодні смартфони є навіть у дітей, користуються ними мільйони людей. Так чому не використовувати їх для загальної користі? Ось в Ізраїлі до цього прийшли вже. Якщо експеримент буде вдалим, то ізраїльський досвід будуть застосовувати і в інших країнах світу.

Ізраїль став першою країною, яка створила загальнонаціональну платформу, за допомогою якої оператори служби порятунку зможуть переглядати відео в режимі реального часу, спілкуватися за допомогою текстових повідомлень і визначати місце розташування потерпілих як в приміщенні, так і на відкритій місцевості.

Немає коментарів:

Дописати коментар