пʼятниця, 4 березня 2016 р.

Львів - шахова столиця світу

Фото: прес-служба Львівської міськради

1 березня у Львові відбулася урочиста церемонія відкриття Чемпіонату світу з шахів серед жінок. На період з 2 по 18 березня 2016 року Львів став шахової столицею світу. За перше місце змагатиметься також чемпіонка 2015 року - українка Марія Музичук.

Влада Львова грунтовно підготувалися до проведення чемпіонату: змагання будуть проходити в палаці князів Потоцьких, на міську Ратушу на площі Ринок підняли стилізований прапор шахового чемпіонату, міські трамваї також прикрасили прапорцями турніру, ресторани і кафе Львова на період чемпіонату пропонують відвідувачам спеціальне шахове меню.

Протягом турніру будуть проведені 10 матчів, два з яких вже зіграли українка Марія Музичук і претендентка на звання чемпіонки - китаянка Хоу Іфань. Всі матчі будуть транслюватися в прямому ефірі, трансляцію також проведуть провідні спортивні телеканали планети. З нагоди турніру шахівниця була встановлена ​​в будівлі Львівської міської ради.

Як зазначив Львівський міський голова Андрій Садовий, сьогодні Львів відкритий для всього світу, а шаховий чемпіонат є ще однією можливістю продемонструвати, що місто завжди раде гостям.

Проведення подібних заходів надзвичайно важливе для України, особливо тепер, коли підтримка іміджу стабільної європейської держави вийшла на передній план. Я бажаю всім учасникам турніру яскравих перемог і сподіваюся, що українські гросмейстери здобудуть не один кубок і зможуть відстояти звання Чемпіона!

Немає коментарів:

Дописати коментар