четвер, 24 березня 2016 р.

За 20 років армія Ізраїлю планує повністю перейти на «зелену» енергію


Протягом наступних двох десятиліть ізраїльська армія переорієнтується на використання сонячної енергії: в Ізраїлі величезна кількість сонячних днів, прекрасні умови для розміщення сонячних панелей, є всі необхідні ресурси. Тож замість дизельних генераторів військові використовуватимуть альтернативні джерела енергії.

Такий раціональний перехід до «зеленої» енергії став можливим тільки завдяки мудрій державній політиці, яка підтримує подібні ініціативи та виділяє бюджетні кошти. Така політика уряду Ізраїлю призвела до наступних переваг: використання сонячної енергії дозволить заощадити витрати бюджету на армію, допоможе знизити рівень забруднення навколишнього середовища в усій країні, дозволить окремим регіонам подолати енергетичну кризу, а також значно активізувати ринок альтернативних технологій. Планується, що в результаті реалізації проекту буде встановлено біля мільйона квадратних футів сонячних панелей.

Нагадаю: площа Ізраїлю складає 20 770 км², площа України - 603 628 км², природні ресурси Ізраїлю, порівняно з Україною дуже обмежені. При цьому Україна вимушена додатково закуповувати електроенергію, зате Ізраїль – продає її надлишки. І все це завдяки раціональній державній політиці, де альтернативна енергетика підтримується, податки на використання природних ресурсів території – підвищуються, а не навпаки. Питання, коли ж і до України прийдуть управлінці, що думатимуть хоча б про найближче майбутнє нашої країни, а не дотискатимуть все можливе з свою коротку каденцію, залишається відкритим.

Немає коментарів:

Дописати коментар