неділя, 6 березня 2016 р.

Доволі багато тем про нове ізраїльське озброєння останнім часом з'являється на моїй сторінці.


Але я бачу, що ця тема знаходить відгук у тих, хто слідкує за моєю діяльністю. Дійсно, адже є наочний приклад для порівняння двох країн, двох армій - української та ізраїльської – обидві з яких знаходяться в умовах війни, постійної загрози. Є можливість багато чому навчитися, перейняти досвід.

Тому сьогодні ще одне ноу-хау ізраїльських конструкторів - ракети типу «повітря - земля» Sky Sniper ( «Небесний снайпер») з балістичної траєкторією. Унікальна розробка здатна вражати найменші цілі. Такі ракети просто «відводять» супротивника від основної цілі завдяки унікальній балістичної траєкторії, вводячи противника в оману. Крім того, ефективність їх роботи не залежить від погодних умов або часу доби: в будь-який час дня і ночі вони однаково точно, швидко і потужно вразять найменшу ціль.

Я б назвав Sky Sniper «розумними ракетами», оскільки після відділення від несучого літака, кожна ракета може діяти автономно: для кожної з них визначається своя ціль, своя траєкторія польоту, а літак в цьому випадку просто доставляє їх у потрібне для старту місце.



Зараз, коли бюджет ЗС України став дійсно бюджетом, а не утриманням, життєво необхідно раціонально використовувати кошти, модернізуючи армію. «Годувати свою армію, щоб не годувати чужу» - це твердження має стати девізом для нас.

Немає коментарів:

Дописати коментар