середа, 28 червня 2017 р.

Друзі!





Друзі! Сьогодні Україна святкує День Конституції!
Саме цього дня у 1996 році депутати Верховної Ради ухвалили Конституцію України. Її готували довгих шість років, а для прийняття головного документу країни народні обранці працювали 23 години поспіль. 315 голосів "ЗА" та викрик голови Верховної Ради України Олександра Мороза: "Є Конституція!" - так ми пам'ятаємо цю подію. Уже тоді Міжнародне співтовариство високо оцінило та схвалило Конституцію України, назвало її однією з найдемократичніших у світі.


Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, стало важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.
Так, у преамбулі документу зазначається, що Рада прийняла Конституцію, виражаючи суверенну волю народу, спираючись на багатовікову історію українського державотворення і на основі здійсненого українською нацією, усім українським народом права на самовизначення, дбаючи про забезпечення прав і свобод людини та гідних умов її життя, піклуючись про зміцнення громадянської злагоди на землі України, прагнучи розвивати і зміцнювати демократичну, соціальну, правову державу.

На жаль, зараз Україна переживає важкі часи, коли ворог наніс удар по територіальній цілісності держави, окупував значну частину української землі. Але це стало могутнім поштовхом для того, аби українська нація згуртувалася і знову відчула себе єдиним цілим. "Борітеся - поборете, Вам Бог помагає!" Від свого імені та усіх ізраїльтян вітаю вас зі святом!

Немає коментарів:

Дописати коментар