середа, 21 червня 2017 р.

Друзі!




Друзі! Учора відвідав відкриття виставки графіки ізраїльського художника KLONE під назвою «Іноземна Батьківщина». Вона проходить у київському арт-просторі Educatorium.

Цікаво, що KLONE народився в 1983 році в Україні, у місті Харків. Зараз він живе та працює в Тель-Авіві. Ця його виставка – про вигаданий ним самим «код кочівника». Про те, що всередині кожної людини є ген, закладений пращурами, які змушені були мігрувати через погодні зміни чи інший дискомфорт. Про те, як він розкривається й досі – у мігрантах, біженцях, шукачах пригод. А ще про те, як відчути свою Батьківщину – навіть якщо від згадок про неї лишилися самі обрії. KLONE не був в Україні 22 роки, тому для нього це поняття має особливий сенс.

Спершу художник здебільшого малював графіті. Згодом його почали запрошувати створювати мурали у Європі, на Близькому Сході та в Сполучених Штатах. Зараз із його графічними роботами можуть познайомитись і поціновувачі сучасного мистецтва з України – виставка триватиме відсьогодні до 6 липня за адресою: Київ, вул. Рейтарська 8б. Вхід вільний.

Я не раз говорив про те, що українці та ізраїльтяни мають більше пізнавати саме сучасну культуру одне одного, а не жити старими уявленнями про неї. На мою думку, ця виставка – гарний шанс зазирнути у цікавий світ графіки від україно-ізраїльського творця.

Немає коментарів:

Дописати коментар