четвер, 22 червня 2017 р.

Друзі!





Друзі, сьогодні в Україні День Скорботи і вшанування пам’яті жертв війни.

Саме цього дня у 1941 році українська земля відчула перші удари ворога. Під час Другої світової війни загинув кожен п’ятий українець. Загалом, саме Україна найбільше потерпіла від гітлерівської агресії та від згубних прорахунків сталінського керівництва. 

Український напрям був одним з найголовніших відповідно до плану «Барбаросса». Десятки тисяч ні в чому не винних людей потрапили у криваві коліщата війни. Неможливо не згадати всі жахи Голокосту на українській землі. Ніколи не зітреться з пам’яті найбільша трагедія часів окупації – винищення мирного населення в Бабиному Яру в Києві. Усього за роки війни в Україні загинуло 3,9 млн цивільних людей.

Іншою страшною трагедією була масова депортація - до Німеччини з України було вивезено близько 2,4 млн чоловік. Десятки тисяч з них загинули. Загалом, Україна втратила у Другій світовій більше людей, ніж Велика Британія, Канада, США та Франція разом узяті, загальні втрати за різними підрахунками сягають 10 мільйонів чоловік. На руїни перетворилося 714 міст і селищ міського типу, понад 28 тисяч сіл.

Ми заплатили занадто високу ціну через зіткнення двох тоталітарних режимів. Прикро те, що війна пішла з українських земель ненадовго, і зараз українці так само обороняють свою Батьківщину від окупантів. У цей день варто згадати всіх, кого вже немає серед нас, хто заплатив високу ціну за наше з вами майбутнє. А також побажати здоров’я, сил та наснаги тим, хто зараз зі зброєю у руках продовжує захищати наше сьогодення. Вічна подяка.

Немає коментарів:

Дописати коментар