пʼятниця, 20 січня 2017 р.

Друзі!


Вітаю усіх із Днем Соборності України!

У цей день 1919 році у Києві на Софійській площі було проголошено Акт Злуки українських земель, який об’єднав Українську та Західноукраїнську Народні Республіки в єдину та неподільну Українську державу. У тексті були такі важливі слова: «Однині на всіх землях України, розділених віками - Галичині, Буковині, Закарпатській Русі і Наддніпрянській Україні - буде одна, велика Україна. Мрії, для яких найкращі сини України жили і вмирали, стали дійсністю. Однині повіки буде одна, самостійна Українська Народна Республіка».

Але вже через кілька тижнів після об’єднання більшовики захопили Київ, потім поляки – Східну Галичину, а Чехоcловаччина - Закарпаття. Нажаль, історія – циклічна. І після того, як Україна виборола незалежність у 1992 році, на її території знову посягнули. Цього разу – на Донбас та Крим.

Соборність – та мішень, у яку намагаються поцілити вороги. Гарантом цілісності держави може бути тільки міцне військо, тому я ще раз хочу висловити свою нескінченну повагу та подяку усім тим, хто захищає нас з вами на Сході України.

Та крім війська, потрібна справжня єдність. Саме її демонструють люди, які щороку створюють «живі ланцюги» як символ соборності народу. Насправді ми підтримуємо цей зв’язок щодня, коли стаємо пліч-о-пліч задля вирішення важливих питань. Ми маємо бути єдиним цілим у глобальному сенсі, аби зупинити корупцію та змінити власну країну на краще.

Друзі, я бажаю усім злагоди та єдності в ім'я процвітання України! Разом ми – сила!

Немає коментарів:

Дописати коментар