пʼятниця, 20 січня 2017 р.

Друзі!


Вже за кілька годин у США відбудеться надзвичайно важлива подія – інавгурація новообраного президента Дональда Трампа та віце-президента Майкла Пенса.

Увесь світ стежить за церемонією. І це не дивно – новий президент США та курс, яким він буде йти, може вплинути на будь-яку іншу країну. І Україну зокрема.

Ці вибори в Америці були одними з найгучніших. Країна навіть на собі відчула «руку Кремля», коли російські хакери зламали сервери Демократичної партії. Зараз Америка неоднозначно реагує на інавгурацію Трампа. Є люди, що підтримують новообраного президента, уже придбали сувенірну продукцію до свята і ходять у футболках з його прізвищем. Є й ті, хто вийшов на масштабні акції протесту, зокрема, відомі діячі культури, такі як Шер, Марк Руффало, Алек Болдуін, Роберт де Ніро та інші. Один чоловік навіть намагався підпалити себе біля готелю Трампа, але його врятували.

У будь-якому разі Україна та Америка мають розвивати дружні зв’язки. Цього разу від України на інавгурацію президента США поїхала рекордна кількість людей – близько сотні. Це і народні депутати України, і представники Адміністрації президента. Я сподіваюся, що вони прикладуть максимум зусиль для того, аби налагодити продуктивній діалог між країнами.

Сьогодні ми прощаємося з Бараком Обамою та Джо Байденом, я хотів би подякувати їм за підтримку та допомогу, яку вони надали Україні. Навряд чи все було б так само, якби США не застосували політику санкцій проти Росії. Вони допомогли нам стримати агресора та його апетити. А останній візит Джо Байдена у Київ? Уявіть, після отримання медалі Свободи його ім’я гриміло на весь світ, а він приїхав з офіційним візитом до Києва. Сподіваюся, що Майкл Пенс, який найближчим часом опікуватиметься українським питання у Білому Домі піде шляхом Байдена і партнерські стосунки між нашими країнами так само будуть будуватися на взаємній повазі та підтримці.

Важко зараз уявити, що чекає на нас далі. Але ми з вами маємо вірити та сподіватися тільки на краще.

Немає коментарів:

Дописати коментар