четвер, 19 січня 2017 р.

Друзі!


Сьогодні православні та греко-католики відзначають велике свято - Хрещення Господнє або Богоявлення.

Люди називають цей день по-різному: Водохреще, Водохреща, Водохрестя, Йордан. У це свято люди згадують, як святий Іоан Хреститель хрестив Ісуса Христа у річці Йордан. У Святому Письмі сказано, що під час хрещення на Ісуса із неба у вигляді голуба зійшов Святий Дух, і пролунав голос Божий, тому це свято ще називається Богоявленням.

Водохреще або Богоявлення вважається днем, коли у всіх водоймах вода стає цілющою. Тому у цей день прийнято святити воду та занурюватись у неї.

Молодь активно долучається до святкових традицій. З року в рік тих, хто пірнає до водохресної ополонки, яку називають Йордань, стає все більше.

Ще одна гарна традиція – на Водохреще не слід працювати, варто присвятити день очищенню душі від гріхів. Потрібно провести свято у доброму гуморі та теплій атмосфері, не можна сваритися, брехати, обмовляти і скаржитися. Але й занадто гуляти – не варто, бо водохресний піст - суворий.

Друзі! У цей день я бажаю вам чистих думок та діянь протягом всього року! Будьте щирими, дружніми і довкола вас все обов’язково буде світлим та добрим.

Хай в вашій оселі радість панує,
Христос Охрестився, мир світу дарує,
Щоб мали ви міцне здоров’я,
Щоб сповнилися мудрості і сил,
Щоб кожен день уже сьогодні,
Лиш тільки радість приносив!

Немає коментарів:

Дописати коментар