субота, 28 січня 2017 р.

Друзі!


Сьогодні Україна відзначає День пам’яті героїв Крут.

29 січня 1918 року за 130 кілометрів від Києва, поблизу залізничної станції Крути, 300 відважних молодих українців -курсантів військової школи, студентів і гімназистів вступили у нерівний бій із майже 5-тисячною більшовицькою армією. Вони мали надзвичайно високу мету - відстояти право українського народу жити у власній державі.

Протистояння тривало усього п'ять годин. Ворог захопив, а згодом розстріляв 28 юнаків. Та силами цих відчайдушних героїв наступ більшовиків вдалося стримати на кілька днів.

Хлопців перепоховали на Аскольдовій могилі у Києві. Тоді на жалобній церемонії виступив голова Центральної Ради Михайло Грушевський. Він назвав вчинок юнаків героїчним.

За радянських часів могили відважних хлопців були зруйновані, а їхній подвиг - замовчували. Та зараз ми з вами маємо пам'ятати про нього та цінувати ту щиру відвагу, що споконвіку притаманна українській молоді.

Друзі! Юні українці, що понад усе цінують свою Батьківщину - найбільша цінність та здобуток нашої держави. Саме ці люди готові діяти, не зважаючи ні на що. За ними наше майбутнє. Віримо. Пам'ятаємо. Цінуємо.

Немає коментарів:

Дописати коментар