вівторок, 10 січня 2017 р.

Друзі!


Учора прапор Ізраїлю з’явився на Бранденбурзьких воротах у Німеччині. Таким чином країна висловила свою підтримкуу зв'язку з терактом в Єрусалимі.

Мені здається, такі речі – це символ дружби та великого розуміння страшної біди, якою є тероризм. Країни, що стикаються з нею, мають певні рубці на серці, які болять, коли трагедія повторюється деінде. Разом ми сильніші, тому я дуже вдячний владі Німеччини та усім тим хто підтримав Ізраїль у цей тяжкий час.

Нажаль, оговтатися від теракту буде нелегко. Учора країна простилася із загиблими – лейтенантом Яель Єкутіель, якій було усього 20 років, та курсантами Шірою Хаджадж (22 роки), Шірою Цур (20 років) та Ерезом Орбахом (20 років). Сотні ізраїльтян прийшли попрощатися з ними, бо для кожного – це особистий біль. Мені бракує слів, аби висловити усю скорботу, що зараз панує в моїй душі.

Нажаль, це ще не кінець. Поряд із стражданнями інших людей завжди є ті нелюди, які радіють чужому горю. Цієї ночі араби-підлітки (віком від 13 до 20 років) розмалювали стіни Старого міста у графіті зі словами підтримки теракту. «Вчорашній напад – лише початок» - це одне з гасел, що було там зображено. Негідників вже арештували. Та я хотів би зазначити – Ізраїль не залякають якісь недолугі провокатори.

Для таких випадків є проста життєва істина. Страждають по-справжньому ті, хто плекає ненависть у своєму серці. Бо все повертається, немов бумеранг. Так само біда прийде до тих, хто її творить. А підтримка – до тих, хто вчасно сам її висловлює.

Немає коментарів:

Дописати коментар