середа, 25 січня 2017 р.

Друзі, ви знаєте, що у Ізраїлі винайшли прилад, який може діагностувати рак та ще 16 різних захворювань через людське дихання?


Дослідники університету Техніон у Хайфі сконструювали спеціальну трубку, яка використовує наночастинки золота, вуглецеві нанотрубки та штучний інтелект аби проаналізувати подих.

В експерименті із застосуванням винаходу брали участь 1400 людей, частина з яких була хвора, а інша частина – здорова. Апарат зміг діагностувати хворобу в 9 випадках із 10.

Серед захворювань, які може виявити ізраїльський прилад – вісім видів раку, хвороба Крона, Паркінсона, легенева гіпертензія та інші.

Поки метод проходить апробацію, бо без цього не може стати основною ланкою для затвердження діагнозу. Але автори проекту впевнені – вже скоро його використання стане звичною справою. Тим паче, апарат може принести реальну користь, бо виявляє хвороби на ранніх стадіях. Завдяки цьому рівень виживання пацієнтів можна буде підняти в кілька разів, а це значить – врятувати тисячі життів.

Друзі, здоров’я – це найбільше багатство, яке є у людини. Тому потрібно бути уважним до свого організму, відчувати найменші відхилення, що можуть бути ознаками появи хвороб. Обов’язково проходьте обстеження. Сподіваюся, у майбутньому нам з вами будуть доступні усі можливі інновації для того, аби прожити довге та здорове життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар