понеділок, 8 лютого 2016 р.

В Ізраїлі ініціюється процес «імпічменту» депутатів Кнесету за негідну поведінку.


Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху виступив за відсторонення від парламентської діяльності депутатів, які вшанували пам'ять терористів, що вчинили напад на громадян його країни. Троє арабських депутатів відвідали з візитом родичів убитих терористів, пообіцяли їм сприяння в поверненні тіл убитих і вшанували їхню пам'ять.

Здавалося б, що може бути людянішим, ніж вшанування пам'яті убитих? Але, тут є нюанс: терористи - не мученики і не праведники. Вони - вбивці. Чи представляють депутати різні думки виборців - звичайно. Але особисті думки окремих членів суспільства не можуть бути важливішими державної безпеки. Тому парламент Ізраїлю засудив їхні дії.

Як сказав ізраїльський прем'єр, уряд робить все можливе, щоб максимально інтегрувати арабське населення і знизити напругу в суспільстві. В цей же час арабські депутати своїми діями тільки сприяють ескалації конфлікту.

На мій погляд ця ситуація не тільки в черговий раз чудово демонструє високий рівень демократії в ізраїльському суспільстві, але також є ілюстрацією правильно обраних пріоритетів. А ще показує, що публічні люди повинні бути публічними в усьому. Поки у нас в центрі Києва обідають справжнісінькі терористи, і правоохоронні органи реагують на їхню присутність тільки після відеосвідчень громадських активістів, в Ізраїлі функцію охорони громадського порядку виконують все-таки правоохоронні органи. Всі дії депутатів на очах у громадян, кожен їх крок стає відомим.

За останні два роки в Україні створено цілий ряд громадських і державних структур, покликаних розслідувати корупцію, приналежність до минулого режиму, зв'язки зі злочинним світом. Мені б хотілося вже побачити результат їхньої роботи.

Немає коментарів:

Дописати коментар