середа, 3 лютого 2016 р.

У вівторок, 2 лютого 2016, Почесний консул Держави Ізраїль в Україні Олег Вишняков провів зустріч з главою фінансової комісії Кнесету Моше Гафні.


Сторони обговорили ситуацію в Україні та перспективи для співпраці між країнами. За словами пана Вишнякова, зараз стабільності української економіки заважають військові дії на Сході країни, складна політична ситуація. У такій ситуації досвід Ізраїлю щодо стабілізації економіки в стресовий період може допомогти українським фахівцям подолати кризу.

На думку Вишнякова, останнім часом проведено велику роботу зі зміцнення двосторонніх відносин між нашими державами. «Важливо не зупинятися на досягнутому: ми маємо прекрасні перспективи для співпраці. Для України важливий досвід Ізраїлю в багатьох сферах, однією з них є сфера оподаткування », - підкреслив Почесний консул.

У свою чергу Моше Гафні повідомив, що Ізраїль готовий провести будь-які консультації та експертні зустрічі для українських фахівців, заради зміцнення двосторонніх відносин. Крім того, Гафні підтвердив намір провести спільне засідання фінансової комісії Кнесету і комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, який очолює Ніна Южаніна.

Як розповів Гафні українському гостю, ізраїльський бюджет збалансований і не відчуває дефіциту коштів, незважаючи на те, що Ізраїль, як і Україна, несе високі витрати на забезпечення обороноздатності країни. До того ж, Ізраїль багато в чому залежить від експорту.

Пан Гафні повідомив, що ізраїльська скарбниця отримує високі доходи, але й багато витрачає. Прибутковий податок не був підвищений, але держава компенсувала це введенням нових податків на видобуток природних ресурсів - газу на шельфі Середземного моря і мінералів Мертвого моря.

Гафні підкреслив, що багато ізраїльтян мають найтепліші почуття до України, адже вона є батьківщиною багатьох духовних і політичних лідерів єврейського народу. «Ізраїль і Україна дуже схожі, наші народи близькі. Ми готові підтримати Україну у всіх починаннях», - зазначив Гафні.

Немає коментарів:

Дописати коментар