четвер, 4 лютого 2016 р.

У вівторок, 2 лютого 2016, Почесний консул Держави Ізраїль в Україні Олег Вишняков провів зустріч з міністром національної інфраструктури, енергетики та водних ресурсів Ювалем Штайніцем.

Почесний консул Держави Ізраїль в Україні Олег Вишняков та міністр енергетики 
та вугільної промисловості України Володимир Демчишин.

Почесний консул Держави Ізраїль в Україні Олег Вишняков та міністр національної інфраструктури, 
енергетики та водних ресурсів Ізраїлю Юваль Штайніц.

Почесний консул розповів про стан справ в Україні: зараз держава опинилась у важкій ситуації, коли війна, корупція і економічні проблеми призвели до того, що рівень життя в країні знизився. До цього додається недостатня розвиненість інфраструктури і потреба в іноземних інвестиціях.

Олег Вишняков повідомив, що напередодні візиту в Ізраїль, відбулася його зустріч з міністром енергетики та вугільної промисловості України Володимиром Демчишиним. Пан Вишняков обговорив можливі способи взаємодії міністрів Ізраїлю і України на благо обох країн. За словами Почесного консула, хоча економічна ситуація в Україні не стабільна, це створює унікальні можливості для інвесторів. «Сьогодні в Україні «час інвестора», коли власники активів готові робити суттєві знижки і відчувають гостру потребу в іноземних партнерах», - підкреслив Вишняков.

Факторами, що полегшують співробітництво між Україною та Ізраїлем, є відсутність туристичних віз між двома країнами, а також велика українська громада, найбільша в єврейській державі - близько півмільйона чоловік. Завдяки цьому щорічно в Ізраїль прилітає від 160 до 180 тисяч осіб з України, і приблизно стільки ж ізраїльтян відвідує Україну.

Ізраїльський міністр енергетики підкреслив, що Україна - одна з найбільших держав Європи, яка займає дружню Ізраїлю позицію на міжнародній арені, а тому Єрусалиму важливо дружити і співпрацювати з Києвом у різних сферах, особливо економічній.

Юваль Штайніц зазначив, що має намір запросити свого українського колегу відвідати Ізраїль, щоб зустрітися з ним і обговорити різні аспекти взаємовигідного співробітництва. За словами Штайніца, найперспективнішими напрямками для співпраці є купівля українського вугілля і будівництво ізраїльської електричної компанією газових і вугільних електростанцій для України. Міністр зізнався, що через напружений графік йому самому ще не вдалося відвідати Україну, але він давно про це думає.

Немає коментарів:

Дописати коментар