пʼятниця, 5 лютого 2016 р.

Львів стає безпечнішим


Доброго дня, друзі!

Пам‘ятаєте, нещодавно в одному з інтерв‘ю я розповідав про ефективну систему безпеки в ізраїльському Рішон-ле-Ціоні? Там працює сучасний Центр безпеки, який підтримує мирне життя населення міста. До речі, Рішон-ле-Ціон ще з 1993 року є побратимом Львова.

Тепер і у Львові функціонуватиме Центр безпеки міста. Відкриття центру відбулося наприкінці січня. Основним завданням центру є гарантування безпеки та громадського порядку. В місті буде встановлено близько 1 тисячі відеокамер, які цілодобово транслюватимуть зображення з вулиць на монітори Центру, і оператори відстежуватимуть ситуацію в місті. Зараз до єдиної системи вже підключено 94 камери, найближчим часом з‘являться іще 200. Поки що за камерами наглядають оператори, але в майбутньому програмне забезпечення планують вдосконалити, i тодi вiдеокамери зможуть самi повiдомляти про порушення. На закупівлю серверів, програмного забезпечення та необхідного обладнання на майбутній рік в міському бюджеті передбачено 15 мільйонів гривень.

В комунальному підприємстві «Муніципальна дружина», яке працює в Центрі, налічується 211 працівників. Центр безпеки матиме 6 відділів: відділ евакуації транспортних засобів, охорони об’єктів, протидії стихійній торгівлі, контролю за об’єктами благоустрою, швидкого реагування та відділ «Ситуативний центр».

На відкритті центру міський голова Андрій Садовий підкреслив, що створення системи безпеки є результатом співпраці з Ізраїлем. «Ми не придумуємо нічого нового, ми беремо за приклад успішні міста, в першу чергу Ізраїлю. Наша мета – мати настільки якісний програмний продукт, який би моментально реагував, навіть якщо хтось лишив сумку без нагляду, щоб автоматика сама давала меседж нашим патрульним», - сказав на відкритті Центру безпеки міський голова Андрій Садовий.

Я неодноразово підкреслював, що досвід Ізраїлю є дуже корисним для України. І тепер я радий, що ми бачимо реальне втілення двосторонньої співпраці та використання цього досвіду в українських містах. Впевнений, підтримуючи дружні стосунки між нашими країнами, ми втілимо ще не один важливий спільний проект.

Немає коментарів:

Дописати коментар