понеділок, 29 лютого 2016 р.

В Європарламенті стартував «Український тиждень»


Вчора в Європейському парламенті відбулася безпрецедентна для України подія – відкриття Українського тижня в вищому законодавчому органі ЄС.

До Брюсселя вирушила українська делегація на чолі з головою парламенту України Володимиром Гройсманом. Разом із головою Верховної Ради до Бельгії вирушила висока делегація: голови фракцій українського парламенту, голови комітетів, народні депутати, працівники апарату ВР, експерти, представники громадянського суспільства.

Українській тиждень пройде з 28 лютого до 2 березня. Члени української делегації зустрінуться з президентом та членами Європарламенту, представником НАТО, європарламентарями. Планується, що українська делегація представить детальний план реформування Верховної Ради перед європейськими експертами. Крім того, за результатами переговорів планується підписання Договору про співробітництво в адміністративній сфері між Загальним секретаріатом Європарламенту та апаратом ВР України.

За словами самого спікера, рішення, які будуть представлені в Європарламенті, дозволять вдосконалити процедури та якість підготовки законопроектів ВР, налагодити ефективну взаємодію з урядом. Також вони націлені змінити на краще норми поведінки депутатів і відкритість Верховної Ради громадянському суспільству.

Як ви пам‘ятаєте, наприкінці минулого року я супроводжував делегацію апарату українського парламенту до Ізраїлю, де в рамках візиту українцям продемонстрували принципи та механізми функціонування ізраїльського Кнесету, ознайомили з запровадженими системами забезпечення та енергоефективними технологіями. Що ж, впевнений, що план реформування ВР, що демонструватиметься в Європарламенті, враховує і той досвід, який українці здобули в Ізраїлі.

Немає коментарів:

Дописати коментар