пʼятниця, 12 лютого 2016 р.

Українка стала деканом школи мистецтв в Йелі

На фото зліва направо:
- Ольга Жук та міністр іноземних справ України Павло Клімкін
- Марта Кузьма

Українка Марта Кузьма стала першою жінкою, яка очолила Школу мистецтв Університету Йеля. Вперше за 152 роки існування школи, її очолить жінка!

Марта Кузьма - американський мистецтвознавець і куратор, дочка українських емігрантів, з 2014 року ректор Королівської академії мистецтв в Стокгольмі. За плечима Марти Кузьми більше 20 років кураторського стажу в різних країнах світу. В середині дев'яностих вона керувала роботою київського Центру сучасного мистецтва Джорджа Сороса. Потім курувала Офіс сучасного мистецтва Норвегії, Центр фотографії Нью-Йорка, та Проект з сучасного мистецтва Вашингтону.

Школа мистецтв Йельського університету була заснована в 1864 році, стала першим навчальним закладом такого типу в США і до сих пір вважається однією з кращих в країні. Школа готує магістрів образотворчих мистецтв з графічного дизайну, живопису, фотографії та скульптури.

А ще минулого тижня до команди культурної дипломатії МЗС України приєдналася Ольга Жук. Ольга - відомий експерт в культурній сфері. За останні 5 років вона була куратором одного з найпопулярніших і масштабних українських фестивалів - «Книжковий Арсенал» у Мистецькому Арсеналі, до цього працювала в міжнародних художніх, медійних і освітніх проектах, брала участь в розробці стратегії «Культура-2025».

На новій для себе посаді в Міністерстві Ольга Жук координуватиме розвиток культурної дипломатії. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін прокоментував призначення Ольги Жук: «МЗС з партнерами з громадянського суспільства зробило перші системні кроки, щоб створити нову якість української культурної дипломатії. Нам потрібно рухатися далі з новими яскравими проектами і з чітким розумінням своєї стратегії. Ольга стане модератором цього руху. Я щиро вітаю її в команді МЗС».

Радий, що українська культура продовжує свій впевнений розвиток та бажаю Ользі і Марті успіхів в роботі!

Немає коментарів:

Дописати коментар