четвер, 25 лютого 2016 р.

Вчора до України з дводенним робочим візитом прибула міністр юстиції Ізраїлю пані Айєлет Шакед.


Цей візит став природним продовженням політики дружби на найвищому рівні, яку проводять Ізраїль і Україна.

Айєлет Шакед зробила стрімку кар'єру в ізраїльському уряді, прийшовши у велику політику всього дев'ять років тому, маючи диплом спеціаліста в сфері комп'ютерних наук. Спочатку входила до складу партії «Лікуд» і очолювала канцелярію Беньяміна Нетаньяху, коли він був лідером опозиції. Пізніше залишила партію «Лікуд» і стала однією із засновників партії «Єврейський дім». В Ізраїлі пані Шакед відома твердістю свого характеру і рішучими діями на посаді міністра юстиції. Цей пост вона займає недавно - з травня 2015 року та є наймолодшим міністром уряду.

Я зустрівся з пані Шакед під час прийому на її честь: говорили про правову систему Ізраїлю, про відмінності з Україною. Зазначу, що Міністерство юстиції Ізраїлю є найважливішим регулятором правової діяльності в державі: до його складу входять близько 50 різних підрозділів - в тому числі департамент законодавчих ініціатив, Генеральна прокуратура та юридичний радник уряду - якими тепер керує сильна жінка.

В ході свого візиту Айєлет Шакед провела переговори з міністром юстиції України Павлом Петренком, зустрілася з лідерами єврейської громади. Крім того, сьогодні пані міністр поспілкується з першим заступником міністра внутрішніх справ Екою Згуладзе, главою Національної поліції Хатіею Деканоїдзе, а також візьме участь у церемонії вшанування пам'яті жертв в Бабиного Яру.

Я дуже радий, що сьогодні візити офіційних осіб найвищого рівня, як Ізраїлю, так і України, переходять в розряд робочих зустрічей - це означає, що процес розвитку двосторонніх відносин між нашими державами на вірному шляху.

Немає коментарів:

Дописати коментар