середа, 10 лютого 2016 р.

Почесне консульство Держави Ізраїль в Західному регіоні України підтримує освітню програму «Тагліт»


7 лютого за сприяння Почесного консульства Ізраїлю в рамках програми «Тагліт» зі Львова в Ізраїль вирушили 20 молодих людей. Це перша група, яка вирушає до Ізраїлю безпосередньо зі Львова. Подорож зі Львова стала можливою завдяки регулярним рейсам Львів-Тель-Авів-Львів, відкриттю яких також сприяло Почесне консульство. Українська молодь вирушила в Ізраїль, щоб ближче познайомитися з землею своїх предків, дізнатися про життя сучасного Ізраїлю. На молодих людей чекає десятиденна подорож по єврейській землі, знайомство з культурою, побутом, традиціями і людьми Ізраїлю.

«Тагліт» - це освітній проект, безкоштовний десятиденний тур до Ізраїлю для осіб єврейського походження у віці від 18 до 26 років. Учасники проекту мають змогу ознайомитися з місцями, пов'язаними з історією єврейського народу і пам'ятками Ізраїлю. Мета проекту - залучити молодих євреїв, які проживають в різних країнах світу, до єврейської історії та спадщини, розповісти їм про коріння, познайомити з життям сучасного Ізраїлю. На сьогоднішній день за програмою «Тагліт» в Ізраїлі побувало вже понад 400 тисяч людей з 66 країн світу. «Тагліт» був створений в 1999 році з ініціативи єврейських філантропів Майкла Стейнхардта і Чарльза Бронфмана, які згодом привернули до своєї ідеї безліч інших партнерів, єврейські громади світу, приватних осіб та сімейні фонди.

Почесне консульство Ізраїлю з липня 2015 року співпрацює з координаторами програми і з радістю допомагає в організації зустрічей і консультацій. У приміщенні консульства проводяться зустрічі представників «Тагліта» з молодими людьми і їхніми батьками.

Немає коментарів:

Дописати коментар