четвер, 4 лютого 2016 р.

Уряд підтримає розробників, які беруть участь в державних тендерах інших країн


Міністерство економрозвитку і торгівлі України в майбутньому році надасть підтримку IT-компаніям, які захочуть взяти участь в державних тендерах інших країн. Команда міністерства буде супроводжувати весь тендерний процес, допомагаючи в написанні листів, заповненні аплікаційних форм, контактах з посольствами та діаспорою. Така ініціатива з боку міністерства, безумовно, позитивна. Передбачається, що паралельно буде проведена промо-кампанія на підтримку українського ринку IT-технологій. У міністерстві розраховують, що в результаті ініціативи експорт IT-технологій до 2021 року збільшиться майже в 2,5 рази.

Я бачу великі перспективи у розвитку українських інформаційних технологій: сьогодні багато вітчизняних компаній успішно працюють на міжнародній арені, залучають в Україну мільйонні інвестиції. Однак українським фахівцям не вистачає досвіду в пошуку інвесторів, тому вже готові продукти просто не спрацьовують.

Саме тому Почесне консульство Ізраїлю ініціює створення двосторонніх майданчиків Україна-Ізраїль для проведення круглих столів, навчальних лекцій і семінарів саме для IT-фахівців, щоб допомогти їм професійно розвивати бізнес. Крім того, після безпосереднього спілкування, представники ізраїльських компаній зможуть запросити на роботу українських фахівців. Зараз йдуть переговори з ізраїльськими партнерами про формат майбутньої співпраці.

В Україні працюють десятки тисяч комп'ютерних фахівців, але більшість з них задіяні в аутосорсі. При цьому частка українських стартапів займає всього 4,5 % від усіх напрямків, хоча саме вони приносять країні багатомільйонні прибутки. До того ж, щороку близько тисячі висококласних спеціалістів залишають Україну, пропонуючи свої послуги там, де краще платять. Завдання полягає в тому, щоб навчити програмістів продавати плоди своєї праці.

Упевнений, така ініціатива Почесного консульства принесе позитивні результати не тільки для українських фахівців, а й для економіки країни.

Немає коментарів:

Дописати коментар