пʼятниця, 26 лютого 2016 р.

Майже півтора роки тому ізраїльська компанія, що спеціалізується на виробництві систем охолодження для літаків, розпочала співпрацю з українським авіаконцерном ДП «Антонов».


Ізраїльтяни замінили російську компанію, з якою Укроборонпром (до його складу входить «Антонов»), змушений був припинити ділові стосунки.

Незважаючи на спроби України повністю виключити залежність від продукції російського ВПК, виявилося вкрай складно замінити всі комплектуючі зарубіжними аналогами. Адже не тільки українські літаки, що сконструйовані за сотнями радянських ГОСТів, є морально застарілими. Справа ускладнюється ще й тим, що класична бюрократична система мертвою хваткою тримає український авіапром.

Сучасні компанії давно працюють за стандартами армій НАТО. Сьогодні всюдисущі ГОСТи середини минулого століття просто вводять в ступор ізраїльтян. Представники ізраїльської компанії, що співпрацюють з «Антоновим» запропонували працювати за натівськими стандартами, поступово модернізуючи українські літаки. «Немає грошей» - такою була відповідь української сторони.

Крім того, справа ускладнюється ще й бюрократичною тяганиною: для виробництва необхідних систем, ізраїльтянам потрібно від 6 до 36 місяців. А український закон вимагає повернути всі гроші замовнику, якщо той не виконає контракт за 90 днів...

Хто захоче працювати з Україною на таких умовах? Ізраїльтяни? Спасибі їм. Але як довго витримає ізраїльська компанія українські реалії?

Немає коментарів:

Дописати коментар