пʼятниця, 26 лютого 2016 р.

Чим займаються в Ізраїлі взимку? Бігають!


Так учора в Тель-Авіві пройшов традиційний міжнародний спортивний марафон - один з найпопулярніших в країні. У грандіозному забігу взяли участь понад 40 тисяч осіб, з них дві з половиною тисячі - іноземці. Для проведення такого масштабного заходу поліція змушена була перекривати вулиці міста. Маршрут марафону проходить через історичну частину міста, тому бігуни могли не тільки долати дистанцію, а й насолоджуватися об'єктами всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та красою природи Тель-Авіва.

До програми заходу входить проведення напівмарафону, забіги на 10 і 5 кілометрів, дитячий забіг, а також змагання на ручних велосипедах для людей з обмеженими можливостями. Перша премія становить 40 тисяч доларів. В цьому році Тель-Авівський марафон виграв кенійський спортсмен Вільям Ігун, пробігши 42 км швидше за всіх уже вдруге.

Ізраїльська молодь, люди старшого віку і навіть діти з задоволенням беруть участь в подібних заходах: до участі в одному з етапів марафону допускаються навіть п'ятирічні малюки. Треба сказати, що молоді люди в Ізраїлі ведуть досить активний спосіб життя: багато часу вони проводять саме на відкритому повітрі, віддаючи перевагу спілкуванню з друзями, а не барам, що такі популярні в Україні. Можу сказати, що ізраїльська молодь і курить, і п'є набагато рідше, ніж юнаки та дівчата в Україні. Можливо, це історична особливість, але можливо пов'язано з тим, що всі молоді люди в Ізраїлі зобов'язані пройти військову підготовку в армії, а там слабким робити нічого.





Немає коментарів:

Дописати коментар