пʼятниця, 29 січня 2016 р.

В Україні вперше зробили біонічний протез руки


Відео «Радіо свобода

Українські протезисти вперше виготовили унікальний протез із сенсорними датчиками, які реагують на рух м’язів. Київське протезно-ортопедичне підприємство поєднало власні розробки з іноземними технологіями, завдяки чому волонтер, який залишився без руки під час подій Євромайдану, знов має кінцівку. Всередині протезу встановлені сенсорні датчики, які реагують на рух м’язів, а вони, у свою чергу, дають імпульс, який передається на кисть та на пальці.

Важливість такої розробки в Україні в тому, що у нас такий протез коштуватиме значно дешевше, ніж за кордоном. Крім того, в Україні буде набагато простіше проводити сервісне обслуговування протезу.

Ізраїльська медицина відома в усьому світі досягненнями у сфері протезування. В Ізраїлі виготовляють найсучасніші протези кінцівок, проводиться реабілітація найвищого рівня. За роки військових дій ізраїльські вчені вимушено здобули колосальний досвід у реконструктивному лікуванні, яким можуть по праву пишатися. Крім того, вони готові поділитися ним і з українськими колегами, яким така допомога була б корисною. Адже в умовах, коли наші солдати повертаються пораненими, вкрай необхідними будуть розробки в сучасному протезуванні.

Немає коментарів:

Дописати коментар