середа, 20 січня 2016 р.

Небо України та Ізраїлю стане ближче


Як ви пам‘ятаєте, наприкінці минулого року відбувся державний візит президента Петра Порошенка в Ізраїль. За підсумками візиту було оголошено про те, що Україна і Ізраїль в найближчому майбутньому зможуть підписати договір про зону вільної торгівлі.

Цю ж інформацію вчора підтвердив Надзвичайний та Повноважний посол
Держави Ізраїль в Україні пан Еліав Бєлоцерковські. За його словами, після візиту українського президента в Ізраїль, переговори про ЗВТ значно активізувалися. Пан Бєлоцерковські підтвердив, що наші країни зможуть підписати договір до кінця поточного року.

Окремо посол повідомив, що Ізраїль готовий до введення режиму «відкритого неба» з Україною. «Ми з нашого боку готові вирішити це питання», - запевнив він.

Тож на засіданні міждержавної комісії Україна-Ізраїль, яке відбудеться в лютому, буде обговорюватися питання включення режиму «відкритого неба» у договір про ЗВТ.

Наразі з Міжнародного аеропорту в Борисполі до Ізраїлю щоденно літають 3-4 рейси. Режим «відкритого неба» зможе значно спростити пасажирські та вантажні авіаперевезення між нашими країнами. А це, в свою чергу, сприятиме збільшенню туристичних та ділових потоків.

За інформацією аташе з питань туризму Посольства Ізраїлю пані Лариси Самойлович, щорічний потік туристів між нашими країнами лише зростає. Так минулого року турпотік українців в Ізраїль збільшився на 4%: Ізраїль відвідали 138 тисяч наших співвітчизників. В свою чергу Україну відвідала майже така ж кількість туристів з Ізраїлю. Зараз Україна займає шосте місце серед країн, куди їдуть ізраїльтяни. Але може бути і краще!

Зрозуміло, що такий потік туристів та представників бізнесу тягнуть за собою потік інвестицій та просто «живих» грошей. Саме тому Почесне консульство Ізраїлю активно сприяє розвитку сполучення між нашими країнами: нагадаю, що в травні 2015 року Почесне консульство разом з Посольством Ізраїлю та компанією МАУ урочисто відкрили регулярне повітряне сполучення між Львовом і Тель-Авівом. А починаючи з 24 січня 2016 кількість польотів на маршруті Львів - Тель-Авів-Львів збільшиться до двох рейсів на тиждень.

Немає коментарів:

Дописати коментар