пʼятниця, 15 січня 2016 р.

Фільм ізраїльського режисера про Україну номіновано на премію «Оскар».


Документальний фільм «Зима у вогні» ізраїльського режисера Євгена Афінеєвського розповідає про події на Євромайдані під час Революції Гідності. Я вітаю авторів фільму з номінацією та щиро бажаю перемоги!

За словами самого режисера, його метою було показати простих українців, що об‘єдналися в боротьбі за власні переконання. Євген Афінеєвський підкреслив, що навмисне не фільмував політиків, щоб продемонструвати той дух народної єдності, який панував на Майдані. «Важливо бути патріотом в душі, не має значення, де ти народився», - сказав режисер.

Картина «Зима у вогні» - це спільна робота США, Великобританії та України. Матеріал для фільму ізраїльському режисерові надали 28 українських операторів. Стрічка змагатиметься за нагороду в номінації «Документальний фільм». Крім картини про події в Україні у списку номінантів також фільми «Еммі», «Земля картелів», «Погляд тиші» і «Що сталося, міс Саймон?». Раніше робота Євгена Афінеєвського вже перемогла на Міжнародному кінофестивалі в Торонто в категорії «Документальний фільм».

Цього року церемонія вручення «Оскара» відбудеться 28 лютого у Лос-Анджелесі. Тож вболіваємо за своїх!

Немає коментарів:

Дописати коментар