четвер, 14 січня 2016 р.

Заступник міністра закордонних справ Ізраїлю Ципі Хотовелі заявила, що «Ізраїль припиняє приймати високопоставлених представників Швеції»

На фото: Заступник міністра закордонних справ Ізраїлю Ципі Хотовелі і Почесний консул держави Ізраїль в Західному регіоні України Олег Вишняков

 Тепер Ізраїль не допустить на свою територію офіційних осіб Швеції, починаючи від заступника міністра і вище.

Такі дії офіційного Ізраїлю стали реакцією на вимогу міністра закордонних справ Швеції Марго Вальстрем, почати розслідування дій ізраїльських військових, які, на її думку, «вбивають палестинців без суду і слідства». «Вкрай важливо ретельно розслідувати смерть палестинців, з'ясувати всі обставини і притягнути до відповідальності винних», - заявила міністр.

Нагадаю, що восени 2014 Швеція також офіційно визнала Палестину державою. Після цього дипломатичні відносини між Ізраїлем і Швецією значно погіршилися. Тепер історія отримала продовження.

Цікаво, що шведський міністр не закликала розслідувати недавні дії французьких або бельгійських правоохоронців, які знищували терористів після масових вбивств у Парижі. Або в Росії. Або в США. Чому ж така пильна увага приділяється саме Ізраїлю?

Я неодноразово раз підкреслював, що Україна та Ізраїль - дві дуже схожi держави. Не тільки ментально, але й історично. Ось і зараз Ізраїль, як і Україна, піддається нападкам з боку доморощених лібералів за те, що захищає свою територію від убивць.

Наприкінці осені 2015 в рамках робочого візиту до Ізраїлю я спілкувався з Ципі Хотовелі. У ході бесіди ми також обговорювали питання антисемітизму в Україні, пані замміністра детально цікавилася становищем євреїв в нашій країні.

Я запевнив пані Хотовелі, що в Україні такої проблеми не існує. Навпаки, українці чудово розуміють ізраїльтян і їхні проблеми, тому що самі знаходяться в аналогічній ситуації. Це доводять мітинги на підтримку жителів Ізраїлю, які пройшли після масових терактів в Ізраїлі. Україна є другом єврейської держави, і жителі України солідарні з ізраїльтянами в їх боротьбі за незалежність і свободу.

Немає коментарів:

Дописати коментар