пʼятниця, 15 січня 2016 р.

В Ізраїлі висадять понад 500 тисяч саджанців дерев


У 15-й день єврейського місяця шват (цьогоріч 25 січня) Ізраїль відзначає Новий рік дерев, коли всі жителі висаджують саджанці молодих рослин, таким чином, приносячи в світ нове життя. Ця чудова традиція бере початок з Тори: євреї вірять, що дерева, побачивши, що Бог подарував людям свято Нового року, сповнилися заздрості і попросили Його, щоб і їм було даровано такий же день.

У нинішньому році в парках і скверах буде висаджено близько півмільйона молодих дерев, що для маленького Ізраїлю чимало. Такий масштабний проект став можливий завдяки підтримці з боку місцевих і центральних органів влади Ізраїлю: у заході візьмуть участь учні шкіл, члени молодіжних організацій, представники муніципалітетів.

Таке чудове свято не тільки допомагає покращити екологічну ситуацію в регіоні, але і підсилює зв'язок людини з землею, демонструє молодому поколінню важливість живої природи, а також спільної праці.

Крім того, в нинішньому році в Ізраїлі заплановано створення цілого лісу, який назвуть на честь України. Територія лісу складе 120 гектарів. Це буде перший ліс в Ізраїлі, присвячений іншій державі.

Немає коментарів:

Дописати коментар