пʼятниця, 15 січня 2016 р.

Доброго дня, друзі!

Президент Ізраїлю Реувен Рівлін та Почесний консул Ізраїлю в Західному регіоні України Олег Вишняков

Як ви пам'ятаєте, не так давно в Європі розпочалася активна кампанія з дискримінації ізраїльський товарів: Європейський союз почав маркувати товари, виготовлені за «зеленою лінією», тобто на територіях Іудеї, Самарії, Голанських висот і Східного Єрусалиму. Однак, як і слід було очікувати, ця ініціатива лише показала неоднорідність європейського суспільства, продемонструвавши, хто насправді хоче укріпити міжнародну співпрацю та дружбу.

Я багато разів підкреслював, що, якщо люди хочуть співпрацювати, вони шукають компроміс. Якщо хочуть ворожнечі - вигадують безглузді приводи для сварки. Розумні люди завжди знайдуть вихід із будь-якої ситуації.

Ізраїль - світовий лідер у галузі високих технологій та інновацій. Заперечувати цей факт безглуздо. Можна й далі намагатися забороняти ізраїльські товари, а можна успішно використовувати їх переваги.

Підтвердженням цього став недавній візит до Ізраїлю комісара Європейського Союзу з досліджень, науки та інновацій Карлоса Моедаса. Це є ще одним прямим доказом найвищого рівня ізраїльських технологій.

Як зазначив президент Ізраїлю Реувен Рівлін під час зустрічі з представником ЄС: «Співпраця між Ізраїлем і ЄС приносить користь для всього світу». Упевнений, це твердження має стати лейтмотивом відносин з Ізраїлем не тільки з боку ЄС, але, насамперед, України. За багато тисячоліть євреї звикли не звертати уваги на марнослів'я політиків і заздрісників, за них говорить їхня робота. Ми повинні і можемо взяти все те найкраще, чого досяг Ізраїль за роки свого існування. І Ізраїль готовий ділитися своїм досвідом з Україною!

Ще наприкінці 2014 року під час візиту до Ізраїлю я спілкувався з президентом Р.Рівліним і обговорював питання співпраці між нашими країнами. Сьогодні Україна та Ізраїль активно переходять на новий рівень співпраці: у першій половині 2016 року планується підписання двостороннього договору про Зону вільної торгівлі між Ізраїлем та Україною, український і ізраїльський бізнес стають ближчими.

Важливо розуміти, що таке зближення приносить користь усім: для України, яка отримує інвестиції та безцінний досвід, напрацьований Ізраїлем; в той же час для Ізраїлю наша країна стає плацдармом для поширення ізраїльських технологій, залучення фахівців, новим ринком вільної торгівлі. У свою чергу, Європейський союз отримує сусіда, який активно модернізує свій ринок.

Немає коментарів:

Дописати коментар