четвер, 21 січня 2016 р.

Доброго дня!



Друзі, з чим у вас асоціюється Ізраїль? Якщо поставити таке питання жителям України, то багато хто відповість укоріненим кліше: Святе місто, Храм, християнство або Мертве море, Тель-Авів або маца. Проте, все це - погляд туриста, «вид з боку». Як і в будь-якій країні, головне, що є в Ізраїлі - це люди. Зі своїми традиціями, звичаями і звичками.

Державі Ізраїль не так багато років, і для того, щоб остаточно сформуватися, знадобитися не одне сторіччя. Саме його існування стало можливим, тому що люди, які створили його, живучи на різних континентах, асимілювавшись з різними народами, зуміли зберегти власну самобутність і унікальність. Традиційні єврейські свята, звичаї не відрізняються від тих, що проводилися триста чи п'ятсот років тому. Ізраїльський народ дбайливо зберігає найцінніше своє багатство - історичну пам'ять.

Сьогодні за підтримки міністерства закордонних справ і міністерства стратегії Ізраїлю в Римі відкриється експозиція «Відкрий двері в Ізраїль», яка розповість про життя і побут ізраїльтян. Сама виставка є унікальним способом розповісти про Ізраїль - вона являє собою набір складного високотехнологічного обладнання, яке демонструє відвідувачам картини зі звичайного дня середнього жителя Ізраїлю.

Задумка дуже цікава: це не нудні експонати, на які треба просто дивитися. Кожен відвідувач виставки зможе «поспілкуватися» з інтерактивними експонатами: пограти в пляжний теніс з ізраїльтянами на узбережжі, сходити на день народження маленької дівчинки, покататися в ліфті. Чудовий спосіб залучити глядача в процес, розповісти йому про життя іншого народу, викликавши в ньому звичні емоції і переживання.

Зараз українські художники, режисери, музиканти також намагаються донести до мешканців інших країн максимально правдиву інформацію про нашу державу, показати автентичність українського народу. Такий спосіб спілкування - найкоротший, бо проходить через серце, впливає на емоції. А вони однакові для всіх людей у ​​світі.

Після Італії ізраїльська експозиція вирушить в світове турне: ближче з Ізраїлем познайомляться жителі Франції, Польщі, Росії, Південної Кореї, Японії, Китаю і США.

Пропоную і вам частково відкрити двері в Ізраїль!

Немає коментарів:

Дописати коментар