понеділок, 18 січня 2016 р.

17 січня папа римський Франциск вперше відвідав головну римську синагогу.


 

Таким чином, він став уже третім понтифіком, який побував синагозі: до нього синагогу відвідували також Іван Павло II і Бенедикт XVI.

Цей крок з боку папи Франциска є знаком для покращення відносин між іудеями і християнами. Крім того, сам понтифік підкреслив, що закликає до діалогу між трьома монотеїстичними релігіями - християнством, іудаїзмом і ісламом.

«У єврейсько-християнському діалозі існує унікальний і особливий зв'язок, враховуючи єврейське коріння християнства: тому євреї і християни повинні відчувати себе братами, об'єднаними одним Богом і багатою загальною духовною спадщиною», - сказав папа. Звертаючись до присутніх, папа Франциск згадав слова одного зі своїх попередників і назвав євреїв «старшими братами християн».

Понтифік також категорично засудив прояви антисемітизму, які останнім часом все частіше виникають у світі. Також він закликав усіх до взаємної поваги і співробітництва.

Такі прості слова, але як багато в них сенсу! Треба просто поважати один одного, розуміти, що інші відрізняються від тебе, але нічим не гірше за тебе і володіють такими ж правами. Дуже сподіваюся, що візит папи Франциска стане початком для активного діалогу між представниками трьох світових релігій, посприяє зміцненню миру і взаєморозуміння.

Немає коментарів:

Дописати коментар