пʼятниця, 29 січня 2016 р.

Сьогодні українці згадують Героїв Крут


В цей день в 1918 році на залізничній станції Крути в Чернігівській області 300 київських студентів вступили в нерівний бій з багатотисячною армією більшовиків. Молоді люди, захищаючи підступи до Києва, виступили проти шеститисячної армії Михайла Муравйова, щоб ціною власних життів захистити паростки української незалежності.

Звичайно ж, результат цієї битви був відомий наперед. Тоді загинуло понад 250 сміливців, що насмілилися виступити проти кривавого командира. Особливо вражає доля 27 студентів, яких більшовики взяли в полон, щоб потім просто розстріляти. Ці юнаки поховані на Аскольдовій могилі в Києві.

Сьогодні ми згадуємо подвиг людей, сила духу яких надихає нове покоління на захист своєї Батьківщини. Безцінний урок, який майже сто років тому продемонстрували київські студенти, українці засвоїли добре: зараз, як і століття тому, українці знову змушені захищати свою землю від агресора, але тепер ми будуємо потужну армію, щоб захистити Україну.

Тоді опір жменьки патріотів допоміг на деякий час зупинити наступ ворога. Я вірю, що сьогоднішні українці зуміють захистити себе і нікому більше не дозволять оскверняти рідну землю.

Немає коментарів:

Дописати коментар