середа, 7 жовтня 2015 р.

Олег Вишняков - Україна і Ізраїль. Теракти в Ізраїлі.

Останні декілька днів Ізраїль здригається від терактів. Вбивство подружжя Хенкен, вчорашні безпорядки в Яффо, сьогоднішній ранок – знову теракт в Єрусалимі, в старому місті, двоє осіб поранені.

Дуже страшно жити та знати, що кожну хвилину  якийсь  божевільний «смертник» чи «смертниця» висмикне чеку в супермаркеті, куди пішла твоя дружина чи стрибне з ножем на дітей, що йдуть зі школи. Інцидент, що трапився з Адель Беннет просто шокує. Приведу цитату з Facebook Авігдора Лібермана: «Продавці та власники магазинів на вулиці Ха – Гай в Старому місті Єрусалиму, не лише відмовилися допомогти пораненій Адель Беннет, що стікала кров’ю, з ножем, що стирчав з рани, але й плювали на неї,  били та викрикували лайливі слова  - це не люди, а прибічники терористів, що втратили людську подобу. Ті, хто здатні так знущатися над пораненою жінкою, не можуть називатися людьми. Ось чому я закликаю громадян Ізраїлю бойкотувати магазини на вулиці Ха –Гай в Старому місті, не заходити до них, та нічого там не купувати.

Я очікую, що міністр туризму дасть вказівку туристичним компаніям та гідам не привозити туристів на цю вулицю. Не можна мати справ з терористами та їхніми прибічниками».

Вчора місце вбивства подружжя Хенкєних оглянули прем’єр – міністр Біньямін Нетаньяху в супроводі міністра оборони Моше (Буги) Яалона та начальника генштабу ЦАХАЛа генерал –лейтенанта Гаді Айзенкота. «Я звернувся з проханням провести слідство, затримати, допросити та судити цих людей,  і закрити їхні магазини, у відповідності до законних можливостей. Ми не можемо пробачити подібне » - сказав у своєму інтерв’ю Біньямін Нетаньяху.

Сьогодні ситуація в Ізраїлі настільки напружена, що деякі політики вже пророчать третю інтифаду та закликають до безкомпромісної відповіді та повного фізичного знищення тих, хто причетний до терористів.

Я проти радикальних мір та кровопролиття. Але твердо впевнений, що будь-яка держава повинна прикласти всіх зусиль для захисту та безпеки своїх громадян. І якщо потрібно відповісти жорстокістю на жорстокість – Ізраїль зможе і зробить це.

Немає коментарів:

Дописати коментар