пʼятниця, 2 жовтня 2015 р.

Олег Вишняков - Україна і Ізраїль. Медичне страхування для ізраїльтян та для українців.

Сьогодні хочу поговорити з вами на таку важливу тему, як здоров’я. Не секрет, що застрахувати своє життя та здоров’я в Україні неймовірно дорого, а ціни на ліки та обслуговування в хороших лікарнях збільшується пропорційно до  росту іноземної валюти. Звичайна страховка коштує в декілька разів більше, ніж місячна заробітна плата українця. А якщо врахувати, що за статистикою половину прибутків ми витрачаємо на їжу, іншу – на проживання та  комунальні послуги, про проблеми зі  здоров’ям думати не доводиться.

Отже:  страхування в Україні – це незручно, недоступно та дорого. У громадян немає практики думати про своє здоров’я заздалегідь. На превеликий жаль, українське керівництво приділяє цій проблемі мінімум своєї уваги.

Тепер візьмемо Ізраїль. Там вже більше 20 років діє закон про медичне страхування (з 1995 року). Держава робить все необхідне, для того щоб всі громадяни були здоровими та своєчасно отримували необхідну медичну допомогу. Перед ізраїльтянами навіть не стоїть питання, застрахувати своє життя чи ні. Це обов’язкова процедура для будь-якого громадянина: чи то робочий, пенсіонер чи керівник міжнародної компанії.

В Ізраїлі всі знаходяться в рівних умовах, і держава в однаковій мірі забезпечує людей своєю  турботою. Ті хто працюють відраховують відсоток від зарплати, пенсіонери – відсоток від допомоги по старості і т. п. Сума відрахувань коливається від 10 до 12 відсотків. Кожен «пакет здоров’я » включає в себе можливість загальної госпіталізації, медичної реабілітації, забезпечення лікарськими препаратами, надання необхідного медичного обладнання і т. п.

На додаток до різноманітних державних страхових програм  можливо також придбати програму особистого медичного страхування. Конкуренція, як і запити людей на страхування життя, досить високі. Страхувальники зроблять все можливе, для того щоб ви стали клієнтом саме їхньої компанії.

Ізраїльське суспільство наскрізь пронизане унікальною культурою страхування,
завдяки чому рівень медицини в країні по праву вважається одним із найкращих в світі. Ізраїльтян також називають  довгожителями планети. Згідно статистики, середньостатистичний громадянин Ізраїлю живе близько 82 років! В Україні цей показник зупинився на відмітці 70 років і  з кожним років «повзе» вниз.

Можливо Українській державі час замислитися над тим, як забезпечити своїх громадян належною увагою та допомогою під час хвороби? Починаючи з турботи про новонароджених в пологових будинках та закінчуючи якісним діагностуванням людей похилого віку в спеціалізованих центрах. Впевнений, здоров’я та благополуччя громадян завжди повинно бути  в пріоритеті інтересів  можновладців.

Немає коментарів:

Дописати коментар