пʼятниця, 23 жовтня 2015 р.

Олег Вишняков - Україна і Ізраїль. Депутатська група міжпарламентських зв’язків Україна –Ізраїль у «Зеленому парламенті».

Доброго дня, пані та панове.

Чи знаєте ви, що Кнесет Ізраїлю – найекологічніший парламент світу? «Зелений Кнесет» - унікальне ноу-хау Ізраїлю. Програма складається з 13 енерго – та водозберігаючих ініціатив, в тому числі встановлення на даху будинку парламенту поля  сонячних батарей.

Програма має не тільки економічне, але й просвітницьке значення. Завдяки вже реалізованим етапам програми «зелений Кнесет» вдалося вагомо знизити витрати на утримання будинку парламенту, а також привернути увагу до питання «зеленої енергетики» та енергозберігаючих технологій. У будинку Кнесету буде встановлено спеціальне табло, яке буде демонструвати переваги «зелених» технологій, а також данні про заощаджені  кошти та об’єми викидів вуглекислого газу в атмосферу, яких вдалося запобігти.

Мій друг, генеральний директор Кнесету Ронен Плот планує візит до України з метою обміну досвідом з українськими депутатами та бізнесменами щодо програм альтернативної енергетики та розвитку екологічних проектів. Здешевлення енергоресурсів – сьогодні дуже актуальна для України тема.

В рамках депутатської групи міжпарламентських зв’язків «Україна - Ізраїль» розглядається цілий ряд проектів щодо запозичення ізраїльських технологій – медицина, сільське господарство, освіта і т.п. Завдяки активній роботі депутатської групи відношення  України та Ізраїлю перейшли на абсолютно новий якісний рівень.

Робота групи створила майданчик для постійного діалогу політиків та бізнесменів, пошуку шляхів співпраці та розвитку нових ініціатив.

Ізраїль – високотехнологічна країна, тому  співпраця в ряді галузей може істотно допомогти розвитку економіки України.

Впевнений, що всі проекти між Ізраїлем та Україною можуть бути довгостроковими та взаємовигідними.

На фото:
Керівники депутатської групи з міжпарламентських зв’язків  Україна – Ізраїль з боку України –
Георгій Логвінський, Борислав Розенблат, Борислав Береза
Почесний Консул держави Ізраїль в Західному регіоні України Олег Вишняков
Голова депутатської групи міжпарламентських зв’язків Україна – Ізраїль з боку Ізраїлю Талі Плосков Посол України в Ізраїлі Геннадій Надоленко   Міністр Кабінету Міністрів Ганна Онищенко
Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Владислава Рутицька

Немає коментарів:

Дописати коментар