четвер, 29 жовтня 2015 р.

Олег Вишняков - Україна і Ізраїль. Зустріч з Президентом Латвії Раймондсом Вейонісом.

Однією з необхідних умов для розвитку сильної держави є його взаємодія та торгівельні відносини з сильними партнерами. Саме таким партнером для України може стати Латвійська республіка.

Відносини України та Латвії за останній рік досить зміцнилися. 27 жовтня відбувся офіційний візит президента Латвійської Республіки Раймондса Вейоніса до України. Президент Латвії зустрівся з Президентом України Петром Порошенко та прем’єр – міністром України Арсеном Яценюком.

У завершенні візиту пан Президент, латвійські дипломати та політики зустрілися з українськими депутатами. Ініціатором заходу була депутатська група Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Латвійською Республікою, зокрема голова групи Олександр Кодола та Почесний консул Латвійської Республіки Олена Вишнякова. Як Почесний консул Ізраїлю я був запрошений прийняти участь в цьому заході.

Знаючи з власної історії як важко відстоювати своє право на незалежність та територіальну цілісність. Латвія всіляко підтримує Україну. Як і Ізраїль, Латвія допомагає в багатьох напрямках: латвійська сторона приймає на оздоровлення групи дітей воїнів АТО, латвійські психологи надають допомогу людям, що постраждали від конфлікту на Сході України. Неодноразово Латвійська республіка відправляла гуманітарну допомогу сім’ям, що постраждали в зоні воєнних дій та переселенцям із Східних регіонів.

Обидві держави підтримують тісні економічні, культурні та гуманітарні зв’язки. Латвія ділиться з Україною цінним досвідом в галузі оборони та безпеки, допомагає у підготовці капеланів та спеціалістів – психологів.

Зустріч стала продовженням політики добросусідства. Українські та латвійські політики обговорили широкий спектр галузей співробітництва, які допоможуть подальшому економічному, культурному та гуманітарному співробітництву.

 27 жовтня Україна та Латвія підписали Меморандум про співробітництво в аграрному секторі. Чернігівська область була визначена як пілотний проект для впровадження інновацій в сільському господарстві.
Я вважаю, що розвиток сільського господарства є пріоритетною галуззю для розвитку економіки України. Українська економіка сьогодні як ніколи потребує надійних партнерів та довгострокових контрактів, тому я  дуже радий, що Україна та Латвія зробили ще один крок для взаємного розвитку. Латвія, як і Ізраїль, готова підтримати розвиток української економіки та зацікавлена в посиленні економічного співробітництва.

Впевнений, що це співробітництво буде довготривалим та плідним.

На першій фото:
1) Президент Латвійської республіки Раймондс Вейоніс
2) Почесний консул Ізраїлю в Західному регіоні України Олег Вишняков
3) Голова групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Латвійською Республікою Олександр Кодола

Немає коментарів:

Дописати коментар