середа, 28 жовтня 2015 р.

Олег Вишняков - Україна і Ізраїль. Українці підтримують Ізраїль.

Сьогодні, 28 жовтня в Києві за підтримки громадських єврейських організацій, політичних та громадських діячів Ізраїлю та України, під стінами ізраїльського посольства відбувся мітинг на підтримку народу Ізраїлю.

«Україна та Ізраїль - разом назавжди», «Україна підтримує Ізраїль», «Ні - терору» - з такими гаслами сьогодні вийшли на вулиці Києва представники єврейської громади та громадяни України. Перед мітингувальниками виступили депутат Верховної Ради України Олександр Фельдман, Посол Ізраїлю в Україні Еліав Бєлоцерковські, представники різних єврейських громад та організацій.

Я завжди говорив, що ізраїльтяни розуміють та підтримують український народ як ніхто інший. Що таке відстоювати свою землю зі зброєю в руках відчули на собі обидва народи. Сьогодні, коли Ізраїль охопила хвиля насилля та терактів, я можу сказати, що український народ розуміє та підтримує ізраїльтян як ніхто інший.

Більше 400 000 мешканців Ізраїлю – вихідці з України. У багатьох українців в Ізраїлі мешкають родичі, друзі, знайомі. Серце ізраїльтян завжди з Україною. Українці не можуть бути байдужими до подій, які відбуваються в Ізраїлі. За період війни на Донбасі близько 7 000 чоловік виїхали з України до Ізраїлю. Рятуючись від війни, вони потрапили під загрозу терористичних актів та знову побоюються за свої життя.

За час війни в АТО ізраїльтяни передали до України  тисячі тон гуманітарної допомоги. Десятки солдат пройшли лікування в ізраїльських клініках. Ізраїльські психологи навчають українських психологів як працювати з постраждалими в зоні воєнних дій, регулярно проходять навчальні реабілітаційні тренінги та семінари. Зараз втілюється в життя програма «Безпечне місто», ізраїльтяни допомагають встановити у Львові систему безпеки, яка допоможе звести до мінімуму загрози терактів, насилля на вулицях, інші побідні інциденти. Цей пілотний проект, який, я сподіваюсь, підхоплять інші міста України.

Жертвами війни в зоні АТО в Україні вже стали близько 7,5 тисяч людей. Загальне число постраждалих в Ізраїлі за 67 років війни становить близько 52 тисяч чоловік, серед них більше 2,5 тисяч громадян загинули в результаті терористичних  атак. Чиїсь батьки, брати, матері, діти. Не можна залишатися байдужим до цього!

Сьогодні ми прийшли сюди, щоб продемонструвати, що українці солідарні з ізраїльтянами і, що в наших серцях не має страху. Війна об’єднала нас та зробила сильними.
Сьогодні обидва народи захищають свій дім зі зброєю в руках, і у  нас не має права на поразку.

Я дуже хочу вірити, що на українську,  і на ізраїльську землю найближчим часом  прийде такий бажаний та довгоочікуваний мир.
Мирного неба всім вам та віри в перемогу і в краще майбутнє для нас та наших дітей.




Немає коментарів:

Дописати коментар