пʼятниця, 11 вересня 2015 р.

Олег Вишняков - Україна і Ізраїль. Друзі, хочу поговорити з Вами про онкологію.






Для початку - трохи статистики. Сьогодні Україна посідає друге місце в Європі за смертністю від раку. За останнє десятиліття кількість онкологічних пацієнтів у країні збільшилася на 25%. Щороку в Україні помирає близько 160 тис. онкохворих. Кожен день рак діагностують у 460 українців.

Незважаючи на нові технології та сучасні методи лікування раку, статистика смертності українців від цієї страшної хвороби залишається вкрай невтішною. Рятують менше 40% хворих.

Для того, щоб діагноз «рак» більше не звучав для українців як вирок, крім якісного обладнання та препаратів, потрібен ще й досвід роботи з цим самим обладнанням. Потрібні протоколи лікування різної симптоматики, досвід діагностування хвороби на ранніх, а отже, виліковних стадіях. У цьому плані Ізраїль - країна, у якої є чому повчитися. Ізраїльські лікарі-онкологи по праву вважаються одними з кращих у світі.

Почесне Консульство Ізраїлю всіляко сприяло організації Першої україно-ізраїльської науково-практичної конференції з питань онкології, онкогематології та радіології. Конференція відбудеться в п'ятницю, 18 вересня в конференц-залі готелю «КосмополітЪ».

Я дуже сподіваюся, що подібний обмін досвідом та практичними навичками стане хай невеликим, але все ж таки корисним досягненням у боротьбі з онкозахворюваннями в Україні.


Немає коментарів:

Дописати коментар