четвер, 3 вересня 2015 р.

Олег Вишняков - Україна і Ізраїль. За неуважність спецслужб платять життям прості люди.


Усім доброго дня,

Хочеться повернутися до подій 31 серпня і ось з якої причини: вже декілька днів в інтернеті муляє очі фото «винного» в теракті.

У всіх новинах та по всім каналам різного роду експерти аналізують те, що сталося. Але ніхто так і не відповів на наступне питання: пробачте, а яким чином, людина, одягнена в камуфляж, з маскою на обличчі, у капелюсі та з велетенським наплічником, не привернула жодної уваги на мирній демонстрації?! При чому ця демонстрація проходила не в Троєщинському сквері,а під Верховною Радою України. І на цій демонстрації в хід уже пішли димові шашки.Ситуація просто обурлива. Протипіхотна міна, що вибухнула в центрі столиці на очах у сотні правоохоронців, – ляпас спецслужбам.

Де вибух станеться завтра? У метро? У супермаркеті?  За таку неуважність платять життям та здоров’ям прості люди. У країні, де мають місце військові дії,  доступ до зброї є в багатьох; ряд військових повертаються з фронту з подібними «трофеями». Закрити на це очі та зробити вигляд, що нічого не відбувається, – непрофесійно та нерозумно.

В Ізраїлі залишений без нагляду пакет привертає увагу спецслужб у лічені секунди. (див відеоролик). Часто це хибний виклик. Але на сотню просто пакетів знайдеться й одна бомба. Усьому світу знайомі «занудні та допитливі» ізраїльські прикордонники, а також складна система проходження митного контролю в ізраїльських аеропортах. Багатьох туристів шокує огляд при в ході в супермаркети чи в торгові центри. Але така ціна життя та безпеки громадян. Ізраїльтяни йшли до цього довгі роки.

Україна не має стільки часу. Владі час задуматись про безпеку своїх громадян та вжити відповідних заходів, тим паче, що ми маємо в кого переймати досвід.

Немає коментарів:

Дописати коментар