пʼятниця, 11 вересня 2015 р.

Олег Вишняков - Україна і Ізраїль. Всім рекомендую до прочитання статтю Посла України в Ізраїлі Геннадія Надоленка.


Доброго дня, пані та панове!

Всім рекомендую до прочитання статтю Посла України в Ізраїлі Геннадія Надоленка, присвячену нещодавньому виступу колишнього міністра юстиції Ізраїлю Йосі Бейліна на конференції в Римі. 

Безумовно, кожна людина має право на свою точку зору, свій погляд на ситуацію і власну думку. Однак, читаючи текст виступу пана Бейліна, складається враження, що людина зовсім не розуміє ситуацію, яку намагається не просто коментувати, а ще й радить, якими шляхами має бути вирішена проблема. Керуючись не зовсім зрозумілими мотивами, Йосі Бейлін абсолютно щиро запропонував розділити Україну на «дві держави для двох народів». І це з високої трибуни говорить представник країни, яка весь період свого існування веде війну за територіальну цілісність. За логікою Бейліна, конфлікт на сході України обумовлений винятково мовною проблемою «російська/українська», а такого учасника процессу, як Росія, колишній міністр просто «не помітив».

Не хочу припускати, які причини були у Йосі Бейліна для озвучення настільки неприйнятного для України сценарію, але можу сказати одне – Україна – єдина країна. З єдиним народом. Ні про які «ділення» не може бути й мови. І дуже шкода, що серед колишніх ізраїльських політиків є люди з іншою точкою зору. 

Немає коментарів:

Дописати коментар