вівторок, 22 вересня 2015 р.

Олег Вишняков - Україна і Ізраїль. Сьогодні євреї з усього світу відзначають Йом – Кіпур –«День спокути» чи «Судний день».


Сьогодні євреї з усього світу відзначають Йом – Кіпур –«День спокути» чи «Судний день». Цей день вважається одним із найважливіших в єврейській культурі. Йом – Кіпур – це спокута та відпущення гріхів. Євреї постяться та моляться протягом 25 годин, починаючи до заходу сонця ввечері перед Йом – Кіпуром і закінчуючи з настанням темноти в день свята. Їжа та напої в цей період заборонені, але діти до 13 років та вагітні жінки не обов’язково мають дотримуються посту.

Єврейський народ проніс свої традиції через тисячоліття. Зміг зберегти свою культуру, віру, автентичність. В день Йом-Кіпуру я хочу побажати всім Вам легкого посту, спокою та любові в вашім домі. Нехай ваші справи та вчинки несуть в світ тільки любов та турботу.

Сьогодні світ досить жорстокий. Ми дуже часто ранимо найближчих та найрідніших людей, ображаємо тим, хто знаходиться довкола нас, відповідаємо грубістю на грубість. Я хочу попросити вибачення у всіх тих, кого я образив у цьому році. Хочу побажати всім нам бути більш терплячими та добрими, прощати помилки та образи, не тримати зла.

Нехай в цей святий для євреїв день кожний із нас, незалежно від віросповідання та національності, подумає про своє життя та згадає зроблені помилки. Щиро покаймося та повірмо, що зробити світ кращим та добрішим цілком нам під силу.

Немає коментарів:

Дописати коментар