вівторок, 21 листопада 2017 р.

День Гідності та Свободи



Друзі, сьогодні українці відзначають День Гідності та Свободи!

Цього дня ми згадуємо дві важливі події, що сколихнули новітню історію України – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року. День Гідності та Свободи став своєрідним наступником свята Дня Свободи, що відзначався на честь Помаранчевої революції з 2005 по 2011 роки 22 листопада, але згодом був скасований указом Віктора Януковича.

І, звісно, саме 21 листопада 2013 року розпочалися перші акції протесту на Майдані і у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію.

Я думаю, що і зараз ви пам’ятаєте події Революції Гідності, ніби вони розгорталися вчора. Країна втомилася від засилля корупції, постійного обкрадання, свавілля правоохоронних органів, зневаги до прав людини і вирішила сказати «ні», боротися за краще майбутнє для себе та своїх нащадків .Це був єдиний порив небайдужих до долі своєї держави людей. Минуло небагато часу і на мирних мітингах пролилася кров. Тоді революція стала іншою, всеохоплюючою, загальною. Кровопролиття стала певним символом бажання влади придушити тих, хто має інакшу позицію. Побиття студентів, палаючі шини, зброя-бруківка, «коктейлі Молотова», Беркут, снайпери, розстріл та «Небесна сотня» – всі ці страшні речі так чи інакше уособлюють події Революції Гідності. Однієї з найтрагічніших і найпотрібніших подій в історії сучасної України. Три місяці протестів, 106 загиблих і понад 2 тисячі поранених – ось вона, страшна ціна, яку довелося заплатити.

Цей день має назавжди закарбуватися у нашій пам’яті на честь тих, хто віддав життя за зміни в Україні. Помаранчева революція та Революція Гідності були першими поштовхами для того, аби ми ніколи не поверталися у минуле, а боролися за майбутнє – самостійне, вільне, незалежне. Процес змін триває й досі. Але не зважаючи на злети та падіння, радощі та розчарування, перемоги та втрати, процес, який розпочався тоді, має дійти до кінця. Бо саме ми відповідальні за те, в якій державі житимуть наші нащадки і маємо докладати максимум зусиль, об’єднуватись, працювати на благо свої країни.

Бажаю усім вам сили, мужності, терпіння. Залишайтеся чесними перед собою та своєю Батьківщиною та ніколи не впадайте у відчай! Вічна пам’ять усім, хто загинув за те, щоб ми жили краще.

Немає коментарів:

Дописати коментар