середа, 6 вересня 2017 р.

Друзі!



Друзі! Сьогодні я розповім вам цікаву історію про щедрість, кохання та значення «особливих» для пари місць.

Елізабет Рейхерт зараз 93 роки. Вона живе у Філадельфії, але народилася та виросла у Кельні. У цьому ж місті вона зустріла кохання усього свого життя – Арнульфа Рейхерта, єврея, який переховувався від нацистів. Елізабет та Анрульф разом працювали у підпільній організації. За рік після закінчення Другої світової війни закохані побралися.

Найбільше подружжя любило прогулянки разом. У них навіть було «своє» місце – Кельнський зоопарк. Там вони проводили увесь вільний час.

Наприкінці 1940-х Рейхерти емігрували до США. Там Арнульф розпочав свій бізнес, продавав зоотовари. А Елізабет працювала перукаркою. Вони були дуже працелюбними. Єдина біда – дітей у подружжя не було. Тому все вони віддавали роботі. Рейхерти змогли заробити непоганий капітал та стати мільйонерами.

Вони часто поверталися у «своє» місце. У 1954, заробивши перші гроші, приїхали на кілька днів у Кельн аби подарувати зоопарку трикігтеву черепаху.

Перед смертю Арнульфа у 1998 році подружжя вирішило пожертвувати свої статки тому самому зоопарку, де любили гуляти в молодості. А це – аж 22 млн доларів! У 2015 році Елізабет почала щомісяця переводити Кельнському зоопарку по 6 тисяч євро. Коли там дізналися про цю новину – не повірили. Вирішили, що спадок від мільйонера – це якийсь типовий жарт. Але виявилось, що це зворушлива правда. Зараз Елізабет планує створити фонд, який переводитиме зоопарку по мільйону доларів на рік, коли її не стане. Гроші віддаватимуть частинами, аби їх не використовували у корупційних цілях.

На знак подяки зоопарк назвав секцію тварин з Латинської Америки на честь Арнульфа Рейхерта. На жаль, Елізабет не змогла поїхати та погуляти знайомими місцями у такий важливий день – зізналася, що вже застара для подорожей.

Чи є у вас такі «особливі місця»? Розкажіть свою історію у коментарях.

Немає коментарів:

Дописати коментар