четвер, 14 вересня 2017 р.

Друзі!



Друзі! Вже скоро перший ізраїльський місяцехід відправиться на Місяць. В Ізраїлі, на заводі авіапромисловості, вже почали збирати скелет новітнього космічного корабля у формі конуса.

Основну роль у розробці місяцехода відіграє некомерційна організація SpaceIL. Троє інженерів – Ярів Башем, Кфір Дамарі та Йонатан Вайнтрауб створили її у 2011 році з однією метою – відправити на Місяць космічний корабель саме з Ізраїлю. Компанія вже вийшла у фінал міжнародного конкурсу Google Lunar X PRIZE, де змагається 5 команд з провідних країн. Тепер їхній місяцехід має першим сісти на супутник, пройти по поверхні не менше 500 метрів та відправити на Землю фото звідти. Якщо ізраїльський космічний корабель переможе, компанія отримає 20 мільйонів доларів на подальші розробки.

Космічний корабель отримав назву «Інтеграція». На нього вже встановили 8 двигунів. Найближчим часом пройдуть випробування, а вже наприкінці 2017 – у 2018 планують запустити місяцехід у космос.

Але головне для засновників SpaceIL – не перемога і навіть не участь. Головна мета – виховна. Молодь має знайомитися з ініціативами щодо вивчення космосу, надихатися ними, а завдяки цьому – цікавитись наукою, глибинно вивчати математику та інженерне мистецтво. Бо що, як не живий приклад досягнень може розбудити бум цікавості?

Немає коментарів:

Дописати коментар