четвер, 27 серпня 2015 р.

Олег Вишняков - Україна і Ізраїль. Українські солдати вийшли на парад з ізраїльськими автоматами.


Про те, що в Ізраїлі є безліч розробок, програм і техніки, які не завадило б запозичити для України, я писав не раз. Озброєння - одна з найбільш болючих, але і найбільш актуальних на сьогодні тем.

Українські збройні сили вже кілька років використовують ізраїльські розробки.
У жовтні 2008 міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко оголосив, що IMI і українська компанія «Форт» будуть на вінницькому підприємстві виробляти автомати TAR-21.

Автомати випускаються на заводі під найменуванням «Форт-221» частково із ізраїльських комплектуючих. Зброю розроблено за системою "Булл-пап", коли магазин і спусковий механізм розташовані позаду спускового гачка (на відміну від традиційної конструкції автомата з ріжком, який стирчав попереду). Це дозволяє збільшити довжину ствола, не збільшуючи габарити зброї, що позитивно позначається на точності стрільби і зручності у використанні. Корпус зроблений з ударостійкого пластику, армованого металом, завдяки чому вдалося істотно знизити вагу. У 2009 році штурмова гвинтівка була прийнята на озброєння СБУ, Управління державної охорони, прикордонної служби, а також Служби зовнішньої розвідки України.

Відомо, що після початку конфлікту на Донбасі, "Форт-221" з'явився на озброєнні у батальйону МВС "Торнадо", а Міноборони повідомляло про намір купити близько 500 одиниць такої зброї.

Як бачимо на фото - судячи з параду гвинтівки були закуплені у більшому обсязі і навіть роздані особовому складу. Питання в тому, чи не були вони здані назад на склади після параду. Чому при наявності такої якісної зброї з виробництвом всередині країни українська армія озброюється волонтерами «із бору да з сосни».

Немає коментарів:

Дописати коментар