неділя, 12 липня 2015 р.

Олег Вишняков - Україна і Ізраїль. У Львові відкриється філія Єврейського агентства («Сохнут»)











            У понеділок, 6 липня, в Єрусалимі пройшла зустріч між Почесним Консулом Ізраїлю в Західному регіоні України Олегом Вишняковим і главою Єврейського агентства («Сохнут») Натаном Щаранським.

Почесний Консул був дуже радий можливості особистої зустрічі з «живою легендою». Олег Вишняков згадав, як у молодості слухав новини по радіо «Свобода», в яких розповідалося про «в'язня совісті» Щаранського, боротьбу за звільнення якого вели тисячі людей по всьому світу.

Почесний Консул запропонував главі «Сохнут» свою допомогу в розширенні роботи Єврейського агентства в Західному регіоні України. З цією метою на території Почесного консульства буде виділено приміщення, в якому зможе працювати представництво «Сохнут».

На сьогоднішній день в будівлі Почесного консульства вже розміщується ряд єврейських громад та організацій. Підтримувати і розвивати єврейську культуру і традиції в Західному регіоні України пан Вишняков вважає одним з найважливіших завдань Почесного Консула.

Натан Щаранський і Олег Вишняков обговорили ситуацію, котра склалася в Україні, висловивши одностайність в необхідності розвитку спільних гуманітарних проектів. За словами Щаранського, зміцнення національної самоідентифікації та єврейська освіта в єврейських громадах України - дуже важлива і потрібна робота. «Спільно з Посольством Ізраїлю в Україні ми приділяємо багато уваги саме освітнім програмам. Під патронатом Почесного консульства проводяться різні єврейські свята та заходи, які сприяють вихованню національної самосвідомості єврейської молоді Західної України», - зазначив в ході бесіди пан Вишняков.

Наприкінці зустрічі Почесний консул запросив главу «Сохнут» особисто відвідати Львів, в якому той не бував вже багато років.

Немає коментарів:

Дописати коментар